Danish | English | Norwegian | Swedish

Glassprodukter

Ovnen
Ovnen går konstant, og er bare slått av for generelt vedlikehold noen få år eller i en nødsituasjon. Inne i ovnen er det en stor digel eller gryte som rommer opptil 100 kg smeltet glass. Den fylles på (eller ‘belastes’) med noen få dager etter behov. Hvis det produseres store gjenstander, må det lades oftere enn når mindre stykker lages. Ladeprosessen foregår vanligvis om kvelden, når små mengder batch skyves inn i ovnen og deretter får smelte ned før mer tilsettes.
Klar eller blå glass?
Når batchen er smeltet ned, er det naturlige glasset fargeløst. Vi jobber med dette fargeløse glasset for å skape vårt utvalg av klare og fargerike gjenstander. Ved å legge Frit og Color Bar til det klare glasset, kan glassblåseren bruke enkle teknikker for å lage unike design av prikker, linjer og virvler i glasset.

Imidlertid legger vi hver tredje uke små mengder kobberoksid og jernoksid direkte i gryten for å gjøre glasset blått. I løpet av denne tiden vil alle produktene vi produserer være i farger. Vi kan legge til andre farger med Frit eller Color Bar, men stykket vil alltid være tonet med vår signatur aqua blue.

For å komme tilbake for å rydde må vi tømme potten for alt det blå glasset før vi fyller på med klart. Dette kan lagres og smeltes senere. Hvis det er blått igjen i potten, vil de neste få produktene ha et veldig blekt hint av blått. Dette er imidlertid ganske sjelden, så hvis du finner et stykke med denne fargen, regnes det som ekstra spesielt!

Denne rotasjonen av grytefargen betyr at hvis du bestiller en oransje vase mens vi jobber med Aqua-glasset, kan bestillingen ta mye lengre tid enn den ville gjort hvis vi jobbet med klar.

Leave A Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Cart
Your cart is currently empty.